De Algarve is het meest zuidelijk gelegen wijngebied.  Aan de noordzijde afgeschermd door de bergen van Monchique en Caldeirão.
Van oorsprong het oudste wijngebied van Portugal. De Romeinen maakten er hun wijnen. In de eeuwen daarna is de wijnbouw steeds minder geworden. Je gaat ook niet naar de Algarve voor de wijn. Je gaat er naar toe als toerist voor de streek, de fraaie stranden, het klimaat en de golfbanen.
De afgelopen tientallen jaren is de wijnbouw echter weer geleidelijk aan belangrijker geworden en wordt er ondertussen weer meer wijn geproduceerd. Nog niet heel veel, maar steeds meer.
Vroeger werden er eenvoudige landwijnen verbouwd van zeer matige kwaliteit. Ondertussen zijn er steeds meer wijnbedrijven die de uitdaging zijn aangegaan en kwalitatief mooie wijnen produceren.
De meest bekend is Sir Cliff Richard die in Guia, niet ver van Albufeira op Adega do Cantor (de Adega van de zanger) wijnen laat produdceren van zijn druiven en die van een Engelse familie o.a. onder het merk Vida Nova. 
Vanwege het warme klimaat en de vele zonuren zijn de druiven zeer suikerrijk en daardoor hebben de wijnen een redelijk hoog alcoholpercentage.
Bezig met laden...
8%
visibility

Talabira Premium Branco

Onze eerste witte wijn uit het wijngebied Algarve en deze is écht van goede kwaliteit!!

8,95

8,25

9%
visibility

Talabira Premium Tinto

Onze tweede wijn uit het wijngebied Algarve en ook deze is écht geweldig!! Een TOP-wijn!!!

10,75

9,75

9%
visibility

Barrocal Tinto

Onze eerste wijn uit het wijngebied Algarve en wat voor een! De wijn met een mooie rubi rode kleur geeft vooral veel intense indrukken...

10,95

9,95

9%
visibility

Boca Mar Tinto

Weer een uitstekende rode wijn uit de Algarve en wat voor een! De wijn heeft een zeer rijk aroma van oa zwart fruit, jam, bloemen enz....

10,95

9,95

11%
visibility

Belissimo Espumante Bruto

Een heerlijke droge Portugese Champagne van prima kwaliteit.

17,95

15,95


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
Casa Condado verkoopt geen alcohol aan jongeren jonger dan 18 jaar. Daarmee willen wij bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik.
Tevens kunnen wij bij de levering van de wijnen nog een controle uitvoeren.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?