Genoemd naar de rivier die in het uiterste noordwesten de grens met Spanje vormt. Het gebied van o.a. de Vinho Verde en de Alvarinho. 
Dit gebied kende al in de Romeinse tijd wijnbouw.
Ofschoon “verde” groen betekent en men spreekt van Vinho-verde-wijnen, zijn de wijnen uit het gebied niet groen. Voor de Portugezen betekent vinho verde een jonge wijn. ”Verde” slaat wellicht ook op het prachtige groene uiterlijk van de streek.
Door de nabijheid van de Atlantische Oceaan heerst  er een mild en vochtig zeeklimaat met een warme zomer en milde winter. De overvloedige regen valt vooral in het begin van het jaar en na de oogst vanaf oktober.
De witte wijnen overheersen thans de rode; vooral de witte worden tot nu toe geexporteerd, de rode wordt vooral door de inheemse bevolking gedronken.
 
Bezig met laden...
12%
visibility

Vinho Verde Tiroliro

Tintelfrisse, zeer jonge wijn, fris licht “sparkling”, verfrissend. In Portugal is witte Vinho Verde ondertussen de tweede meest...

8,25

7,25

10%
visibility

Alvarinho Tiroliro

Uitstekende frisse wijn met veel indrukken van veel verschillende soorten (exotisch) fruit. Vinho Alvarinho (wit) is heel bijzonder...

9,95

8,95


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
Casa Condado verkoopt geen alcohol aan jongeren jonger dan 18 jaar. Daarmee willen wij bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik.
Tevens kunnen wij bij de levering van de wijnen nog een controle uitvoeren.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?