Península betekent schiereiland. Het is dus het wijngebied van het schiereiland van Setúbal, ten zuiden van Lissabon aan de andere oever van de Taag. Voorheen heette dit wijngebied Terras do Sado. Terra betekent aarde, grond,  land; de Sado is de rivier die door dit gebied stroomt. Setúbal is gelegen langs de rivier de Sado en tegen de heuvels van het mooie Arrábida gebied.
De DOC Setúbal heet ook Moscatel de Setúbal, omdat de beroemde Moscatelwijn, een zoete dessertwijn, uit dit gebied voor het grootste deel bestaat uit de Moscatel druif. Hoewel ook alle overige wijnen uit dit gebied van zeer goede kwaliteit zijn, geldt de DOC uitsluitend voor de dessertwijnen.
Het klimaat is gematigd mediterraan met gemiddeld 480 mm regen per jaar. De bodem bestaat uit zandsteen, klei met zand en kalk. De aanwezigheid van de Atlantische Oceaan en de twee rivieren, de Taag en de Sado, schept een heel bijzonder klimaat.
Men veronderstelt, dat de cultivar Moscatel de Setúbal een kloonselectie is van de bekende cultivar Moscatel d’Alexandria die overal langs de Middellandse Zee voorkomt.
De Moscatelwijn wordt volgens een vergelijkbaar procede als de Portwijn gemaakt. Na de eerste gisting in roestvrijstalen of betonnen tanks wordt de fermentatie vroegtijdig gestopt zodat de wijn zoet wordt. Vervolgens wordt er alcohol toegevoegd. Deze wijnen zijn iets zoeter dan de Portwijn. De schillen van de druiven blijven circa zes maanden in contact met de wijn; er worden zelfs nog schillen en druiven toegevoegd om deze fruitiger te maken.
De gewone Moscatel wordt vervolgens 2 jaar in de flessen bewaard alvorens te verkopen. Andere partijen worden verder kwalitatief verbeterd door opslag op hout gedurende meerdere jaren.
Bezig met laden...
12%
visibility

Moscatel de Setubal Mini (6 cl)

Moscatel is een unieke, met alcohol versterkte dessertwijn. (Donker) amber kleurig met een aroma van sinaasappelmarmelade, honing,...

0,85

0,75

8%
visibility

Moscatel de Setubal

Moscatel is een unieke, met alcohol versterkte dessertwijn. (Donker) amber kleurig met een aroma van sinaasappelmarmelade, honing,...

8,95

8,25

7%
visibility

Moscatel de Setúbal 1981

De Moscatel de Setúbal 1981 is een zoete wijn die als aperitief maar vooral als degustief gedronken kan worden. Deze Moscatel is zeer...

29,95

27,95


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
Casa Condado verkoopt geen alcohol aan jongeren jonger dan 18 jaar. Daarmee willen wij bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik.
Tevens kunnen wij bij de levering van de wijnen nog een controle uitvoeren.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?