Calendarium Viosinho
Calendarium Viosinho
Deze complexe witte wijn is gemaakt van 'één druivensoort, de Viosinho. Een bijzondere druif die heerlijke wijnen van uitstekende kwaliteit levert. Florale aroma's met indrukken van tropisch fruit.

Standaard levertijd

3 werkdagen

€ 8,95
€ 8,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Deze witte wijn is gemaakt van één druif, de Viosinho. Het is dus een monocépage wijn. In Portugal noemt men dat monocasta.
Oorspronkelijk kwam deze druif uitsluitend voor in het Douro wijngebied waar ze ook wordt gebruikt bij het maken van witte Port wijnen. Vanwege de uitstekende kwaliteit wordt de Viosinho ondertussen ook in andere wijngebieden geteeld.
Deze druif levert droge, frisse, rijke witte wijnen.
De wiijn heeft een heldere licht citrien kleur en levert complexe florale aroma's en indrukken van tropisch fruit. De wijn heeft een prima structuur en balans en de goede zuurgraad met fruitindrukken zorgen voor een prettige en lange afdronk. De wijn heeft ook een goed bewaar potentieel.
Uitstekende prijs/kwaliteit.

Hoe komt deze wijn aan deze bijzondere naam?
Calendarium is Portugees voor kalender. Casa Santos Lima heeft voor deze wijn en het rode broertje Calendarium Tinta Barroca een heel bijzonder project opgezet. Zij hebben een jaar lang de jaarlijkse cyclus, de verschillende stadia gevolgd van het onderhoud in de wijngaarden, het weer uitlopen van de druivenstokken, het ontstaan, het verder ontwikkelen tot en met het oogsten van de druiven, het verwerken van de druiven tot wijn, het rijpingsproces tot en met het verzenden van de wijnen. De verschillende stadia hebben ze ook in een serie op film gezet. De jaarlijkse cyclus komt ook tot uitdrukking in de verschillende stadia van de maan op het etiket.
Naam
Calendarium Viosinho
Regio
Lisboa
Druifsoort
Viosinho
Producent
Casa Santos Lima
Jaar
2021
Kleur
Wit
Soort
Stille wijn
Alcoholpercentage
13 %

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.